Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231

Det handler ikke om å bli triatlet!3 min read

Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231

Var du med på årets Ironman? Da er ikke dette innlegget for deg!

Er ikke alle de irriterende skrytebildene av muskler på triatleter med lange distanser på sosiale medier, rett og slett irriterende? Joda, det synes jeg også.

Men, en ting har jeg forstått. Bak alle de bildene og arrangementene ligger mye arbeid, svette, tårer, glede, ofring, fysisk smerte og ikke minst ekstremt mye arbeid med egen psyke. Før jeg forteller om min reise, velger jeg å legge ut disse bildene som viser litt av min reise hittil:

Adecco Norge har et fantastisk veldedig program som heter Win4Youth (klikk på lenken for å lese mer). Det er veldig enkelt;

Alle som har lastet ned appen kan samle inn penger til Plan International ved å registrere sin fysiske aktivitet, som kan være alt fra gåturer, løpeturer, sykkelturer, kampsport, treningsstudio, «pumpe jern» osv osv. Tenk, i år 2017 samlet Adecco globalt 7,328,932 km som utgjør VELDIG mye penger til veldedig formål. Det kan jeg være stolt av.

Hvert år blir 1 heldig sjel i Adecco Norge valgt ut som programmets ambassadør for sitt respektive land, vet du hva? JEG ble valgt! I den forbindelse får jeg også delta på årets Win4Youth-arrangement, som i år er i Lanzarote (du kan faktisk delta, sjekk linken). Der vi skal fullføre en olympisk distanse i triathlon – 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping. Jeg må virkelig si at Adecco har et fantastisk profesjonelt opplegg for sine ambassadører, som treningsleir i Belgia med tilhørende utstyr, tester, personlige tildelte trenere og oppfølgning gjennom 4-6 måneder med trening for å bli klar til dette. Mildt sagt har jeg blitt overveldet over hvor bra Adecco tar vare på sine ambassadører men samtidig også klarer å balansere det å stille krav til å pushe grenser for fysikk, utfordre begreper som «work-life balance» og ikke minst spre det gode budskapet til andre. I den forbindelse ønsker jeg derfor å dele budskapet mitt med dere.

Vi skal ikke alle bli triatleter, men tenk hvor lite som skal til for å bidra til at barn/ungdom i over 70 land får en bedre hverdag? Håper min reise kan skape vilje for at du laster ned appen vår og starter å logger din aktivitet, du kan til og med koble det opp mot feks Strava eller Runkeeper, der alt overføres automatisk!

For de av dere som ønsker å ta det et steg videre så finnes det utallige guider, råd og ikke minst programmer der ute i den store verden du kan følge. Uansett så har jeg noen tips her;

  • Du må lage deg et program lang tid i forveien, du kan ikke bare bestemme deg for at; «jeg skal liksom bare trene mer».
  • Du må huske å skryte av deg selv, GLEM janteloven, hjernen din trenger skryt.
  • Bli med på din lokale triatlon/løpe/svømme/sykkel -klubb, den felles forståelsen i gruppa drar deg videre.
  • Løp, sykle, svøm og SLIT.
  • Ikke kjøp alt utstyret først og så sett i gang, ta ting steg for steg (PSSST ebay har ting som er billig)
  • Skryt litt mer…
  • Ta hensyn til de nærmest deg, vis varme og forståelse for din bedre halvdel eller familie, husk at de også deler dine oppturer og nedturer.
  • Forsøk å finne en fin balanse mellom MASSE trening og jobb.
  • Ferier kan også kombineres med trening 🙂

Jeg har lært utrolig mye av å kunne bli med på denne reisen, selv om jeg tidligere har vært kampsportutøver på høyt nivå med periodevis 3 treningsøkter daglig. Det er uansett en ting jeg ønsker å trekke frem som den viktigste, som kan virke som en klisjé men la gå; hjernen din er den sterkeste «muskelen» du kan trene.