Enda en «forstår-seg-på`ers» tips til arbeidssøkeren2 min read

Huff, ikke enda en «forstår-seg-på`er» som skal fortelle arbeidssøkere hvordan jobb-søk og intervju skal utføres. Du har sikkert sett hundretalls av disse overskriftene, der du blir tipset om hvordan du skal være jobb-søker og hvordan du skal opptre deg på intervju. Jeg jobber daglig i bemanningsbransjen og kan ikke påberope meg 100 år i bransjen og kan i grunn heller ikke si at jeg har sett gjennom millioner av CV`er. Jeg har derimot observert ting som går igjen i mange prosesser og intervjuer. Her er mine 5 enkle tips om intervju-prosessen;

 

 • Les annonsen nøye (uansett om den er VELDIG kjedelig og dårlig utformet)
  Forstå hva de søker etter, les gjennom annonse-teksten flere ganger og forsøk å identifiser hva de «egentlig» ønsker å formidle. Det er alltid noen ting i annonsen som er forandret, som sannsynligvis er det viktigste, ihvertfall på de typiske «copy-paste» annonsene. Husk at de utydelige og kjedelige annonsene også kan være et budskap i seg selv.

 

 • Vær deg selv
  Er du rotete, stille, høylydt, klumsete, perfeksjonist, konservativ, liberal osv osv, la det skinne gjennom. Fordi hvis du mot formodning klarer å lure rekruttereren om noe annet og blir den utvalgte til å få jobben så kommer du med stor sannsynlighet til å mistrives i stillingen.

 

 • Spiss budskapet ditt
  Hold fokus på det du ønsker å få frem og bruk tid i forkant, gjerne med bekjente, og sorter tankene dine slik at du vet hva du egentlig forsøker å formidle på intervjuet.

 

 • Det er lov å være nervøs
  Det hadde faktisk vært alarmerende å ikke være nervøs. Minn deg selv derimot på at du har blitt valgt ut til intervju, som vil bety at de/den som sitter ovenfor deg faktisk er interessert i å vite mer om deg.

Og sist er dette noe nærmest ingen tenker over, men som kan sette deg i bedre lys hos rekrutterer ;

 • Add rekrutterer til på LinkedIn
  LinkedIn er ikke like personlig som facebook og andre såkalte «personlige» sosiale medier. LinkedIn er på mange måter din «elektroniske sosiale medier-CV» og du kan bruke invitasjonen til å «minne» rekruttereren på intervjuet i etterkant. Ja, og hvis du ikke har LinkedIn – skaff deg det!