Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231

Suksesshistorier eller sannhetens øyeblikk?2 min read

Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231 Warning: Undefined variable $handle_code in /customers/3/4/2/behroozmal.com/httpd.www/wp-content/plugins/click/tm-click-to-tweet.php on line 231

En suksess-historie etter den andre. Suksessfulle ledere og «blue ocean strategi-mani» har preget ledelsesfaget i stor tid. Akademisk er det ingen tvil over at fokuset på suksess i ledelsesfaget har «solgt flest plasser i kino-salen». Dr. Zorlu`s twitter belyser et utrolig viktig tema, nemlig at fokuset på suksess ikke nødvendigvis skaper bedre ledere eller større lærdom om ledelse. Twitter-meldingen satt virkelig ord på nye læringsformer, kommunikasjonskanaler og ikke minst et hint til en ny trend innen ledelsesfaget. Hvorfor har sosiale medier bidratt til nye tanker innen ledelses-faget? Jo, nettopp fordi tradisjonelle og kommersielle kanaler har tidligere større innflytelse på faget. Med sosiale medier har ledelsesfaget hatt flere bidragsytere enn tidligere og ikke minst mer varierte bidrag!

 

SoMe bidraget

Sosiale medier har virkelig tatt ledelsesfaget i nye baner der fokusområdene har blitt mer spredt. Fokusområdet jeg virkelig verdsetter og tror på er at ledelse kommunisert gjennom sosiale medier byr mer på læring, refleksjon og selvutvikling. Artikkelen om hvordan «Vivi-Ann Hilde trodde hun gjorde en god jobb som ny-ansatt direktør, men fikk sparken» gjorde inntrykk og viser til denne nye trenden.

 

Sannhetens øyeblikk

Å kunne se tilbake på erfaringer, reflektere over valg og ikke minst lære av feil blir satt mye større fokus på gjennom Sosiale medier og gir til gjengjeld mye lærdom. Selvutvikling og refleksjon med uttrykk som ; – «lær å lede deg selv før du leder andre» får større «rom» nå enn tidligere. Pionèrer innen ledelsesfaget i Norge som Tom Karp (Professor ved Markedshøyskolen og en av gründerne i Emergence School of Leadership) har med sin siste glimrende bok-utgivelse Sannhetens øyeblikk (utdrag) virkelig satt selvledelse på kartet. Ikke minst har han satt fokus på området selvutvikling og bidratt til bredere forståelse innen ledelse. Anbefaler på det sterkeste å lese utdraget fordi man derfor ikke kan la være å anskaffe boken for videre utdypelse.

Åpenhet

Sosiale medier har skapt muligheten for åpenhet (for alle!) og gitt en kanal for deling av erfaringer uten sidestykke. Ledelse har derfor heller ikke blitt skånet av denne åpenheten sosiale medier skaper og tilbyr. Derfor vil jeg gjerne oppfordre flere til å dele erfaringer som kan bidra til min og andres utvikling og selvledelse. Det kan med berettiget grunnlag argumenteres  for negative sider til større åpenhet for organisasjoner i sosiale medier, men deling av erfaringer som ikke bare innebefatter suksess-historier skape bedre ledere.