Uten en tråd!2 min read

Jeg har ved flere anledninger forsøkt å oppnå en trådløs hverdag.
Nå starter jeg!

Tidligere har dette ikke vært et alternativ, enten pga høye priser eller for dårlige løsninger. Nå bestemte jeg meg for å endelig prøve en «hverdag uten en tråd» fordi prisene har blitt akseptable.

Det er to ting jeg har forsøkt å kvitte meg med lenge. HDMI kabler til pcen fra tv`en og trådløse hodetelefoner som kan brukes til pc og mobil. Etter å ha sett på flere alternativer falt valgene på;

– Google Chromecast (fordi jeg bare vil ikke ha Apple)
– Philips SHB4000 trådløse hodetelefoner (fordi jeg ville prøve noe billig og ikke bli blakk)

 

Google Chromecast

 

 

Chromecast

Ja takk!

Google har virkelig truffet spikeren på hodet med denne her. Du plugger den bare inn i hdmi utgangen i tven og kobler deg til WIFI nettverket du har hjemme og streamer  fra mobil, pc og tablet til tv`en. Du trenger ikke å lade den fordi du kan koble USB kabelen til tv`en også.

Chromecast_C3_withplug._V378169025_

 

Pros

Denne lille dingsen koster fra 245-359 kroner avhengig av hvilken forandler du kjøper den fra. Men de fleste forhandlere har nå prisgaranti så jeg kjøpte den hos Expert og fikk den billigste prisen jeg fant på nettet. Den er altså ekstrem billig!

Installering og bruk av Chromecast er ekstremt enkelt. Du kobler den bare direkte til tv`en og går på denne nettsiden :https://cast.google.com/chromecast/setup/

Kvaliteten på streamingen er eksepsjonelt bra, hakker ikke og den holder 720 eller 1080 kvalitet uten problemer.

Google har åpnet opp for utviklere som vil bety at mange applikasjoner vil komme ut med Chromecast streaming etterhvert!

Cons 

Eneste jeg kan utsette på denne er at det ser ut at du MÅ bruke Netflix eller Hulu for å se filmer. Jeg har selvsagt søkt meg til å kunne streame filmer lokalt fra pc`en. Da bruker du bare Videostream for Google Chromecast og kan bruke mobilen som fjernkontroll.

unnamed

 

 

 

Philips SHB4000

 

 

 

 Jeg var opprinnelig skeptisk til en billig løsning som bare kostet 345,-. Den var utstilt med en pris til 599,- på Expert, NEI TAKK! Men en hyggelig ekspeditør ga selvsagt prisgaranti til internettpris., altså 345,-
Denne kobler du lett med bluetooth til mobil, tablet eller pc.

Pros

Bra pris, bra lyd og enkel å bruke. INGEN LEDNING!

Cons

Føles veldig plastikk, slik at den kan gå i stikker raskt. Ikke den beste bassen, men det var selvsagt ikke forventet.

 

 

Gleder meg til ….

 

……Lade telefoner trådløst (billig) og effektivt.

galaxy_s4_wireless_charger

 

 

…… trådløse pc`er (ref Google glass «ikke langt unna»)

tribons-device2

……. ok, keep calm

Future city